Istálló ventilátorok

A tehenek környezetében a környezeti hőmérséklettől, a páratartalomtól, a tejtermelési szinttől és a napsugárzásnak kitettségtől függően hőstressz alakul ki.

A teheneken segíthetünk azzal, ha vízpárásítással (vízporlasztással) benedvesítjük a testfelületüket, majd arra ventillátorral levegőt fúvatunk ezzel hűtve és szárítva azt. A benedvesített felső testfelület megszárítása, a levegő hőmérsékletétől függően, 10-15 percig tart. Nagy különbség van az egyes párásító berendezések párásító hatása között. A KPE csőbe szerelt vízporlasztók használata esetén a hazai vízminőségből eredendő problémák miatt a szórófejek könnyen eltömődnek és állandó karbantartást igényelnek. Az öntözőberendezéses elven működők, pedig megnedvesítik a teheneken kívül a padozatot, az almot és a takarmányt is.

Előzze meg a hőstresszt és válassza a Bosmark Kft. ventilátorait!

  • fejőházakba
  • fejőházi elővárakozókba
  • istállókba

Párásító ventilátorok

Cégünk kutatási eredményekre alapozva és hosszú évek tapasztalatai alapján választotta az RWA, ventilátor elé szerelhető, a párafelhőt 6-8 méter hosszan porlasztó párásító berendezést. Az RWA egységet az EOR ékszíjjhajtású ventilátor elé kell rögzíteni, a párásítás vezérlését pedig egy hőmérsékletérzékelős szondával ellátott, központi vezérlőszekrény irányítja, amely időrelés kapcsolással működik. Mivel szakmai véleményünk szerint a folyamatos párásítás szükségtelen, az időrelék segítségével biztosítani tudjuk a szakaszos párásítást, majd a tehenek ventilátorral történő hűtését. (Párásítás Kb.: 3 perc, Szárítás kb.: 10 perc. Ezek az értékek helyszíntől, körülményektől függően változtathatóak. A vezérlőegységen az is beállítható, hogy hány Celsius fokon szeretnék, hogy a ventillátorok, majd a párásító berendezések működésbe lépjenek.)

További információt és részletes leírást a mellékelt katalógusunk tartalmazza

Horizontális légkeringető ventillátorok

A Zefiro Line horizontális légkeringető ventilátor széria jellemzői:

Innovatív technológiával készült beépített motor

Fedélzeti elektronika a meghajtáshoz és az automatikus, sebességtől független szabályozáshoz

Kikötözéshez és rögzítéshez használatos elemek (150×50 cső)

5 vagy 6 alumínium lapát speciálisan tervezett terelőkkel, amelyek a még hatékonyabb működést szolgálják
„Ejtőernyő” rendszer az esetleges balesetek megelőzésére

Kompakt méretű, zajszintje a lehető legalacsonyabb

Nincsen mechanikus súrlódás, ezáltal nem igényel karbantartást

Nagyon magas teljesítmény, 50% energiamegtakarítással