Egyedi borjúketrecek, borjúházak

A borjak elhelyezése rendkívül fontos ahhoz, hogy megfelelő gondoskodásban tudjuk őket részesíteni. A CalfOTel® termékek három fő alapelvre építkeznek: a munkaerő, az állatjóllét és a testtömeg gyarapodás elveire, amelyek elősegítik a borjútenyésztés optimalizálását a gazdaságban.

Munkaerő

A munkaerőköltség manapság egyre nagyobb részét teszi ki az állattenyésztés költségeinek, ezért amikor a CalfOTel® borjútenyésztő rendszereinket tervezzük, illetve készítjük, nagy hangsúlyt fektetünk az ergonómiára, kényelemre, hozzáférhetőségre, sokoldalúságra, mozgathatóságra, könnyű tisztíthatóságra és tartósságra. Emiatt van, hogy az anyagnak, amelyet a CalfOTel® borjútenyésztő rendszereink gyártásához használunk sima a felülete és könnyen tisztítható. Ráadásul a házakat nagyon könnyű oldalra billenteni ezáltal mind mozgatásuk, mind tisztításuk egyszerű. A CalfOTel® rendszerek, mivel praktikusak, gyorsak és hatékonyak, megkönnyítik a borjútenyésztő gazdák dolgát. napi rutin munkájukat gyorsabban, könnyebben, ennélfogva hatékonyabban tudják végezni.

Állatjóllét

Az egészséges fiatal állomány képezi alapját a kiegyensúlyozott növekedésnek és egy produktív tejelő állománynak – ennélfogva jó befektetésnek tekinthető a jövőbeni profit reményében. Azonban az orvosi ellátás költségeit a lehető legkisebbre kell csökkenteni: a friss levegő, tiszta víz, magas minőségű takarmány és higiénikus környezet alapvetően szükséges feltételei az egészséges állománynak. A Calfotel innovatív borjútenyésztő rendszere segíti Önt egy egészséges és gyorsan fejlődő állomány felnevelésében. A házak jó szellőzése a belsejüket szárazon és friss levegővel tele tartja, köszönhetően többek között a bejárat feletti nyílásoknak. A házak optimális mélysége megvédi a borjakat a hidegtől, illetve – gondosan kiválasztott alapanyaga miatt – a belső hőmérséklet alacsony marad, amikor közvetlen napsugárzásnak van kitéve a ház.

Testtömeg gyarapodás

Az egészséges borjak gyorsan növekednek és nem sok odafigyelésre van szükségük. Minél egészségesebb egy borjú élete első három hónapjában, annál sikeresebben fog fejlődni. Ebben az első három hónapban a mi rendszereink be fogják bizonyítani, mennyire hatékonyak a produktív tejelő tehenek felnevelésében. Közel harminc éves tapasztalatunk rendkívül alacsony fertőzöttségi szintet és szinte tökéletes növekedési görbét eredményez. Ha a házakat olyan helyre teszi, amely közelében rendszeresen elhalad, akkor folyamatosan szemmel tudja tartani a borjakat és még időben észre fogja venni az esetleges problámákat – és ezzel további költségeket takaríthat meg.

A CalfOTel® borjúnevelő házak erős, üvegszállal megerősített poliészterből készülnek. Ezen anyag használatának számos előnye van:

 • ​Erős, saját súlyát elbíró szerkezetet alkot, hosszú élettartammal
 • A hőt, a hideget és a huzatot mérsékli, a borjak számára a lehető legjobb mikroklímát biztosítja
 • A ház belső felszíne sima, amely könnyű tisztíthatóságot eredményez és akadályozza a baktériumok megtelepedését
 • A házak könnyen mozgathatóak, ami szintén megkönnyíti a tisztítást

A CalfOTel® Comfort, illetve Small praktikus és komfortos kialakítású modellek. Műanyag küszöbbe beépített kerekekkel rendelkeznek, így a házat könnyen odébb lehet gurítani tisztítás vagy áthelyezés céljából. Egy szopókás vödör és egy információs lap helyezhető a kerítés sarkaiba, így könnyen és gyorsan meg lehet tölteni a vödröket és egy pillanat alatt be tudjuk azonosítani a borjakat. A kihajtható kerítések – amelyeket ötletes zárai miatt egy kézzel is ki lehet nyitni – azt eredményezik, hogy a szalma cseréje nagyon könnyűvé válik. A CalfOTel® rendszerek használói újra és újra megerősítik, hogy költségeik drasztikusan lecsökkentek – ami eredményesebb gazdálkodást tesz lehetővé.

CalfOTel® Comfort

A CalfOTel® Comfort egy ideális rendszer a borjak nevelésére születésüktől egészen nyolc hetes korukig. A CalfOTel® Small modellel összehasonlítva, a borjú nagyobb védelmet élvez, mert mélyebb a ház – és mivel magasabb is, ezért könnyebben megközelíthető a borjú, ha például fel kell állítani.

 • Ház méretei: 200 x 120 x 140 cm (H/SZ/M)
 • Ketrec méretei: 150 x 120 x 100 cm (H/SZ/M)
 • Szabadalmaztatott tűzihorganyzott ketrec
 • Üvegszállal megerősített poliészter: tartós, illetve egészséges mikroklímát biztosít
 • A könnyen tisztítható, sima felszín meggátolja a baktériumok szaporodását
 • Kiválóan szellőzik a tetőnyílásokon keresztül
 • A praktikus kihajtható ketrec ajtó egy kézzel nyitható
 • Könnyen mozgatható a küszöbbe épített nagy kerekek miatt

CalfOTel® Small

A CalfOTel® Comfort egy ideális rendszer a borjak nevelésére születésüktől egészen nyolc hetes korukig. A CalfOTel® Small modellel összehasonlítva, a borjú nagyobb védelmet élvez, mert mélyebb a ház – és mivel magasabb is, ezért könnyebben megközelíthető a borjú, ha például fel kell állítani.

 • Ház méretei: 150 x 120 x 125 cm (H/SZ/M)
 • Ketrec méretei: 150 x 120 x 100 cm (H/SZ/M)
 • Szabadalmaztatott tűzihorganyzott anyag
 • Üvegszállal megerősített poliészter: tartós, illetve egészséges mikroklímát biztosít
 • A könnyen tisztítható, sima felszín meggátolja a baktériumok szaporodását
 • A praktikus kihajtható ketrec ajtó egy kézzelnyitható
 • Könnyen mozgatható a küszöbbe épített nagy kerekek miatt

OM egyedi borjúketrec

Ez a borjúnevelő ház ideális borjútenyésztéshez az állatok nyolc hetes koráig. A ház erős és tartós anyagból
készül, valamint egyedi, szabadalmaztatott ketreccel rendelkezik. A küszöbbe épített kerekek miatt nagyon
egyszerűen mozgatható. A szalma cseréje rendkívül könnyű a kihajtható ketrec miatt, mely egy kézzel mozgatható
a találékony zárszerkezetéből fakadóan. A termék használói újra és újra megerősítik, hogy munkaerőköltségeik
drasztikusan lecsökkentek, így a termelés eredményesebb lett.

 • Horganyzott, szabadalmaztatott ketrec
 • Két takarmánynyílással és egy vödörtartó gyűrűvel
 • Üvegszállal megerősített poliészter, garantáltan hosszú élettartammal és árnyékbeli hőmérséklettel nyáron
 • A sima belső réteg megakadályozza a baktériumok megtelepedését és könnyen tisztítható
 • A horgonyzott küszöb a szalmát a házban tartja
 • Praktikus ketrec; egy kézzel nyitható, bezárható vele a borjú és könnyen tisztítható

Kiegészítők a borjúketrecekhez:

Szénarács borjúketrechez

Vödör 5 lit. / 12 lit.

Borjúitató vödör szopókás 12 lit.

Tüzihorganyzott kifutó borjúházhoz, 2 db. vödörtartóval
(1800 x 1300 x 1000 mm)