Lábfürösztő tálcák

200 literes lábfürösztő tálca
(2000 x 900 x 150 mm)
280 literes lábfürösztő tálca
(2800 x 900 x 150 mm)

300 literes lábfürösztő tálca
(2095 x 800 x 216 mm)
325 literes lábfürösztő tálca
(2450 x 780 x 216 mm)

VINK HYDROMATIC lábfürösztő

Ez az áthajtós rendszerű kétcsatornás lábfürösztő berendezés lehetővé teszi a hatékony tisztítást és fertőtlenítést a tehenek áthaladásakor. A gyógyszeres, vagy a fertőtlenítőszeres kezelés nagy sebességű folyadékárammal éri a láb és a sarok, az ujjak közötti részeket, ahol hatékonyan távolítja el a szennyeződéseket, fertőtleníti a sebeket.

A HYDROMATIC lábfürösztő kétcsatornás rendszere segít a teheneknek az áthaladásban a 3m hosszú csatornán. Ez a folyamat lehetővé teszi, hogy a kezelés megfelelő ideig tartson alapos legyen.

A renszer 15 liter folyadékot használ a működése során, melyet folyamatosan szűr és keringtet. A lábfürösztő saját tartályát automatikusan feltölti az elhasznált mennyiséggel egy külön tartályból, vagy közvetlenül a hálózati vízről egy vegyszeradagoló segítségével.

A készülék automatikusan bekapcsol, amikor a tehén belép a lábfürösztő tálcába . A felhasznált folyadékot aztán szitán keresztül szűri egy ecset segítségével, ami eltávolítja a szilárd részeket, így a felhasznált és szűrt folyadék visszakerül a tartályba és újra felhasználásra kerül a következő tehénnél.

VINK HoofCare SprayMat lábfürösztő rendszer

A lábfürösztő matrac három speciálisan tervezett részből az alapmatracból, a szórómatracból és a fedőmatracból áll. Amikor a tehén áthalad a matracon és rálép a speciális szórófejekre, akkor kinyílnak a szelepek és a folyadék átspriccel a szórófejen, erőteljesen öblítve a lábat, így a gyógyhatású, vagy fertőtlenítőszerek eljutnak a nehezen elérhető részekhez is. A folyadéknyomás és a folyadékoszlop magassága a vezérlő egység segítségével szabályozható. A rendszer a vízvezetékre van csatlakoztatva. A vezérlő egységben lévő adagoló segítségével szabályozható a vízbe juttatott hatóanyag mennyisége.

A matrac mérete 80×40 cm, tehát 160 cm-es felülethez 4 matracra van szükség. A HoofCare SprayMat patafürösztőn való áthaladáskor a paták automatikusan tiszta vízzel lesznek beszórva. A matrac, mely gyakorlatilag nem kíván karbantartást állandó helyen tartható, mivel nem képez akadályt az állatok részére.

A HoofCare SprayMat patafürösztő ideális helye a fejőház, vagy a fejőrobot kijáratánál lévő terület, melyen az állatok naponta többször áthaladnak, ezzel biztosítva a paták heti többször fertőtlenítését.

A Vink HoofCare SprayMat előnyei:

 • A hatóanyag célzottan eljuttatható a kívánt területre
 • Csökken a munkaerőköltség
 • A hatóanyag nem szennyeződik, minden esetben frissen juttatható a kívánt területre
 • Bármilyen működési területen használható beleértve a robotizált fejést
 • Nem jelent akadályt az állatok részére
 • Nincs szükség elektromos bekötésre
 • Biztosítja a fertőtlenítőszerek hatékony és gazdaságos felhasználását.

 

Lábfürösztő tálcák kecskék és juhok részére

81 literes lábfürösztő tálca
(1540 x 570 x 140 mm)

145 literes lábfürösztő tálca
(2451 x 470 x 203 mm)

Csizmamosók, fertőtlenítő tálcák

Csizmamosó berendezés

 • Kaparóval szerelve a makacs szennyeződések eltávolítása érdekében
 • 3 vagy 5 kefével szerelt kivitelben
 • Oldalsó és alsó fúvókákkal van ellátva, így a talp is tisztítható, fertőtleníthető
 • Rozsdamentes acélkeret extra-hatékony Rilsan kefékkel
 • A kefék alakja biztosítja, hogy a csizma lábfeje is tisztítva legyen
 • A csizma vizes öblítése tisztítása után fertőtlenítőszeres vízzel is tisztítható

Csizmamosó tálca 19 literes
(800 x 600 x 110 mm)

Csizma fertőtlenítő tálca
(534 x 305 x 64 mm)