Szolgáltatásaink

Fejéstechnológiai és hűtéstechnológiai szerviz

Vállaljuk bármilyen Magyarországon forgalomba lévő fejéstechnológiai és hűtéstechnológiai berendezés szervizét, karbantartását. A Bosmark Kft. 24 órás, folyamatos ügyelet biztosításával garantálja a fejés és tejkezelés biztonságát. Szakembereink korszerű műszerekkel, jól felszerelt szerelőkocsikkal végzik szolgáltatási tevékenységüket.

Pályázatkészítés

Vállaljuk kérelmek, pályázatok komplett elkészítését, tanácsadást az elkészítéshez, illetve a kész dokumentációk szakértői felülvizsgálatát.

Technológiai leírások készítése

A minőségirányítási és élelmiszerbiztonsági rendszereknek való megfelelőség elengedhetetlenné teszi a tejtermelő telepen technológiai munkafolyamatainak (pl. fejési, tőgyegészségügyi, mosási-tisztogatási, etetési, elletési, borjúnevelés, stb.) kimunkálását és írásban történő rögzítését.

A rendelkezésünkre álló széleskörű szakmai tapasztalat alapján vállaljuk és igény esetén végrehajtási szinten be is gyakoroltatjuk, azokat a technológiai munkafolyamatokat, melyek hatással vannak a tejtermelő telep működésére.

Tervezés

Egy tejtermelő telep várható üzemeltetési folyamatainak kivitelezése előtti modellezése, zootechnológiai terv készítésével valósítható meg. Így ennek elkészítése tervezői, de leginkább tulajdonosi érdek. Ha ezen a szinten kialakulnak a megvalósítandó elképzelések építési engedélyes, majd kiviteli tervdokumentációelkészítése célszerű, illetve szükséges. Összetett és bonyolultan sokoldalú feladat megoldásáról van szó, ahol a hatósági előírások és a felismert etológiai törvényszerűségek összhangba hozásán túl, az üzemeltetés költséghatékonyságát is figyelembe kell venni. Vállaljuk a zootechnológiai terv, majd az építési engedélyes és kiviteli tervdokumentáció elkészítését is.

Kivitelezés

Egy-egy tejtermelő telep fejlesztési programjához igazodva teszünk ajánlatot építészeti és technológiai kivitelezésre. Az épületek vázszerkezeti és betonozási szakági feladatok elvégzéséért alvállalkozó együttműködő partnereinkkel, a technológiai szereléseket saját szakembereinkkel végezzük el.

Az építészeti és szerelési munkák technológiai ütemterv és a minőségirányítás alapelveinek figyelembevételével történnek. A kivitelezést szavatossági és garanciális felelősségvállalással végezzük, a megvalósításhoz pénzügyi közreműködés biztosításával.

Szaktanácsadás

Szaktanácsadási szolgáltatásunk az alábbi feladatköröket foglalja magában:

  • a tehenészeti telep technológiai folyamatainak szinten tartása
  • a folyamatos ellenőrzés hatékonyságának elősegítése
  • a termelési folyamatok értékelő elemzése

Szakmai utak szervezése

Partnereink igényét elégítjük ki akkor, amikor egy-egy hazánkban megvalósult fejlesztést tudunk, a magyar tejtermelőknek megmutatni. Ezt nem kis büszkeséggel tesszük, hiszen a megelégedett vevő a legmeggyőzőbb érv.

A hazai üzemlátogatásokon kívül német, olasz és dán tejtermelő gazdaságok megtekintésére szervezünk évente szakmai utakat érdeklődő, illetve konkrét fejlesztési elképzeléssel rendelkező tejtermelők részére.