Trágyaszeparátor

 

Az Euro-P tárgyaszeparátor a legmagasabb követelményeknek megfelel, teljes mértékben rozsdamentes acélból, rendkívül tartós alkatrészek felhasználásával készül. A kifinomult, ugyanakkor masszív kialakítás lehetővé teszi berendezés nagy kihívást jelentő üzemi körülmények között történő alkalmazását mind ipari, mind mezőgazdasági környezetben.

A szeparátor alkalmas szálas szilárd anyagok és apróbb összetevők folyadéktól való elválasztására széles alkalmazási tartományban. A szeparátor az almolásból és etetésből eredő maradványok folyadéktól történő szétválasztásától az emésztett szubsztrátumok biogáz üzemekben történő felhasználásán, a sertés és szarvasmarha telepek szennyvízfeldolgozásán keresztül, a sörfőzdék vagy egyéb élelmiszeripari üzemek melléktermékeinek feldolgozásáig széles körben alkalmazható. A berendezés alacsony energiafelhasználás mellett nagy átbocsájtást biztosít.

A szeparálandó anyag a berendezés hátuljába kerül beszivattyúzásra. Az ER2 szivattyú használatával homogén trágya nyerhető mivel a szivattyú beépített vágóeszköze, valamint az a képessége, hogy egyidejűleg kever és szivattyúz lehetővé teszi a trágya előfeldolgozását. A feldogozandó trágya a rozsdamentes forgódobba kerül, a szilárd összetevők egy gyűjtőtálcára a gép oldalsó részébe kerülnek. A túlcsordulásgátló megakadályozza a túltöltést, így nincs szükség a bemeneti szivattyú beállítására. (pl az egyenetlen áramlás kompenzálására míg a gyűjtőben le nem megy a szint.) A fennmaradó szálas és szilárd részek kipréselésre kerülnek két lépésben a gumibevonatú tömörítőhengerek és a szűrődob között. A berendezés elejében a szétválasztott száraz anyagot egy kaparófej leválasztja a hengerről, majd lecsúszik a gyűjtőcsúszdán.