top of page
YouTube-logo-full_color.png

ADF automata tőgybimbó fürösztő és fejőgumi fertőtlenítő fejőkészülék

pdf.png
adf-kep-image.jpg
Az ADF Automata Bimbófürösztő és Kehelyöblítő rendszere egy számos díjat elnyert termék, amely világszerte segít a gazdálkodóknak állományuk egészségi állapotának javításában.

1.

Célba veszi a tőgygyulladást és csökkenti a szomatikus sejtszámot

Az ADF rendszer előnyei azonnal jelentkeznek a fejés után - tökéletes időzítéssel.

Fejés után a nyitott tőgybimbó csatorna azonnal védelmet kap a fertőzésekkel szemben, drámai mértékben lecsökkentve a negatív nyomás kockázatát, amely baktériumokat von a nyitott tőgybimbó csatornába, közvetlenül fejés után. A fertőzések nem terjednek tovább a többi tehénre, mert a fejőegység automatikusan fertőtlenítve van minden egyes fejés között. Minden fejésnél, az összes tehén mindegyik tőgybimbója fertőtlenített fejőgumit kap. A tehenek javuló egészségi állapota növeli a tejhozamot, pénzt és időt takarít meg.


Számos ADF rendszert használó gazdálkodó számol be a tőgygyulladások számának és a szomatikus sejtszám állományi szintű csökkenéséről, megnövekedett laktációról és hasznos élettartamról. A tehenek javuló tőgyegészségügyi helyzetéből kifolyólag az egész állomány egészségi állapota javult.

2.

Időt takarít meg

A hagyományos fejés utáni munka műveletek nem csupán időigényesek, de emberi hibák is belecsúszhatnak.

A tőgyfürösztési és kehelyöblítési eljárás automatizálásával az ADF egyszerű és robusztus rendszere a fejés után azonnal „bemártja" (fertőtleníti és ápolja) a tehenek tőgybimbóit.

 

Ezután a kelyheket automatikusan elöblíti és fertőtleníti, hogy azok készen álljanak a következő tehén fejésére. Az ADF rendszer kiépítése jellemzően nagyban meggyorsítja az áteresztőképességet. Ez nagyobb hatékonyságot eredményez, valamint az elektromos áram költségek, szervizköltségek és az üzem amortizációs költségeinek csökkenését is.


Mivel az ADF rendszer a fejési folyamat további automatizálásának érdekében lett kifejlesztve,
jelentős idő takarítható meg vele.

3.

Pénzt takarít meg a munkaerő költségeken

Az ADF rendszer rendkívül hasznos a modern tehenészet számára, ahol a hatékonyság és a rentabilitás növelése a cél.

Az ADF rendszerrel kevesebb plusz munkaerő költségre lesz szükség a terjeszkedő gazdaságban (a fejés további automatizálásával), így költséghatékonyabbá válik a tehenészet működése.


Mivel a fejőgumit nem kell manuálisan fertőtleníteni és a kelyheket elöblíteni, az áteresztőképesség felgyorsul és a fejés műveletére lehet koncentrálni.


Egyrészt a tehenek javuló egészségi állapotának, másrészt a kordában tartható munkaerköltségeknek köszönheten, az ADF hasznosságát Ön azon a helyen fogja érezni, ahol a leginkább szükség van rá: a zsebében.

 

Tudta?
A manuális bimbófürösztés, napi két alkalommal 200 tehén esetében, 500 munkaórát vesz igénybe egy évben. Ezt az időt hasznosabb tevékenységekre fordíthatja.

4.

Kompatibilis az Ön fejőrendszerével

Tapasztalatunk van az ADF rendszer felszerelésében minden fajta, mindenféle gyártmányú és elrendezésű fejőházakban,

beleértve a halszálkás, a swing-over, a gyorskiengedő kapus, a külső/belső fejésű körforgós és a parallel elrendezést is.


Az ADF rendszer innovatív tervezése azt eredményezi, hogy a fejések között minimális zavart keltve végezhető el a rendszer beszerelése. A telepítés után, azonnal működtethető a rendszer és Ön máris élvezheti a hasznát.

5.

Növeli az áteresztőképességet

Az ADF leveszi a terhet a fejőházról, a tehenész és a tehén érdekében.

Mivel egyre nagyobb az elvárás az áteresztőképesség és a munkaerő hatékonyabbá tétele iránt, valamint az egy emberre jutó tehénszám egyre csak növekszik, minden eszköz nagyon hasznos, amely időt takarít meg a fejés során.


Az ADF garantálja, hogy az összes tehén minden tőgybimbója a megfelelő időben mártva és fertőtlenítve legyen. Egy modern fejőházban, különösen az automata kehelyleemelő rendszerrel felszereltekben, a hatékony kézi bimbófürösztés gyakorlatilag lehetetlen.


Az ADF-el a tehenek áthaladása simán zajlik, az áteresztőképesség és a tejleadás maximális mértékű, a tej literenkénti költsége pedig minimalizálódik, intenzív munkaerő-befektetés nélkül. Mivel a munka mennyisége lecsökken, a tehenésznek több ideje marad a fejésre koncentrálni, ezzel tökéletesítve a fejés menetét.

5 új tulajdonság a még jobb teljesítmény érdekében

1.

Kétfázisú befecskendezés

ketfazisu.jpg

Mivel egyre nagyobb az elvárás az áteresztőképesség és a munkaerő hatékonyabbá tétele iránt, valamint az egy emberre jutó tehénszám egyre csak növekszik, minden eszköz nagyon hasznos, amely időt takarít meg a fejés során.


Az ADF garantálja, hogy az összes tehén minden tőgybimbója a megfelelő időben mártva és fertőtlenítve legyen. Egy modern fejőházban, különösen az automata kehelyleemelő rendszerrel felszereltekben, a hatékony kézi bimbófürösztés gyakorlatilag lehetetlen.


Az ADF-el a tehenek áthaladása simán zajlik, az áteresztőképesség és a tejleadás maximális mértékű, a tej literenkénti költsége pedig minimalizálódik, intenzív munkaerő-befektetés nélkül. Mivel a munka mennyisége lecsökken, a tehenésznek több ideje marad a fejésre koncentrálni, ezzel tökéletesítve a fejés menetét.

2.

Erősebb, még tartósabb fejőkészülék.

Az ADF5-nél az innovatív Hoodlock zár már az alapfelszereltséghez tartozik.
Ez a szerkezet megakadályozza, hogy a fejőgumi masszáló feje leváljon a kehelyről abban az esetben, ha a tehén rálép a fejőkészülékre.


A kelyhek a legmagasabb minőségű anyagokból készülnek, hogy még jobban bírják a fejőházi igénybevételt.
A továbbfejlesztett dizájnú kollektorra még simábban illeszkednek a szilikon tejtömlők, megakadályozva azok rongálódását.


A magas minőségű mérnöki tervezésnek köszönhetően minden ADF5 fejkészülék továbbfejlesztett tömítéssel, megnövekedett erővel és teherbírással rendelkezik - éppen ott, ahol szükség van rá.

3.

A digitális technológia

Az ADF5 a legújabb digitális technológiával működik, még nagyobb megbízhatóságot és még több lehetőséget kínálva.


Először is az ADF5 távoli elérhetőséget tesz lehetővé: a rendszerrel a távolból is kapcsolatba lehet lépni, ezáltal megspórolható a feleslegesen kifizetett szerviz kiszállási költség. Például alacsony hálózati víznyomás esetén az ADF5 automatikusan leáll önmaga védelme érdekében és feljegyzi a hibát. Amint a víznyomás visszaáll, az ADF5 automatikusan újraindul.


Nagyon lényeges elem a hibák felismerése, valamint a bimbófürösztő és kehelyöblítő paraméterek időben történő átállítása ahhoz, hogy az ADF5 rendszere mindig optimális módon működjön. A legfejlettebb mobilhálózat és internet használatával a kapcsolat gyors - függetlenül attól, hogy az Ön ADF rendszere a világ mely részén van felszerelve.
Az ADF5 CAN technológiát használ, amelyet széles körben használnak a jármiparban és megbízhatóságáról ismert. Ez zavartalan kommunikációt tesz lehetővé az alkotórészek között, miközben egy kompakt és erős processzor sziklaszilárd stabilitást biztosít.


Használja ki a legmodernebb technika előnyeit az ADF5-tel.

4.

Továbbfejlesztett szivattyúkészlet

A továbbfejlesztett ADF5 szivattyúkészlet ipari minőségű szivattyúkat tartalmaz, mind a bimbófürösztő folyadék, mind a víz számára.


Minden bejutó anyag - bimbófürösztő folyadék, fertőtlenítő, víz és sűrített levegő - szűrve van a teljes kör megbízhatóságának érdekében.
A kompaktabb és még esztétikusabb szivattyúkészlet olyan ipari minőségű alkotórészeket tartalmaz, amelyeket egy életre terveztek.

5.

Egyenletes mennyiségű bimbófürösztő, optimális bimbófedés

Az ADF5-höz alapfelszereltségként járnak az akkumulátorok annak érdekében, hogy folyamatosan azonos mennyiségben történjen a bimbófürösztő folyadék felvitele, még a legnagyobb fejőházakban is.


Az akkumulátor egy nyomástartó edény, amely folyamatos nyomást biztosít, függetlenül a pillanatnyi igénybevételtől - így precízen adagolt bimbófürösztő folyadék kerül minden egyes tőgybimbóra.

1lepes.jpg

1.

A fejési művelet kezdete


A megfelelő irányban álló fertőtlenített
fejőkészülék, készen a következő fejéshez.

2lepes.jpg

2.

A fejés végén elindul a folyamat


Amint a vákuum megszűnik, a rendszer
bimbófürösztő folyadékot fecskendez
a kollektorban lévő elágazó csőbe

3lepes.jpg

3.

A folyadékot ráfecskendezi a tőgybimbóra


Megfelelő szögben, kétfázisú befecskendező
technológiát használva.

4lepes.jpg

4.

A tőgybimbók megfürösztve és védelem

alatt


A fejés után néhány másodpercen belül a
bimbót már befedte a folyadék.

5lepes.jpg

5.

Elkezdődik a tisztító folyamat


A tőgybimbóról történő leemelés után
minden fejőgumi kifertőtlenítve és
alaposan kiöblítve.

5 egyszerű lépés
bottom of page